CS Čeština DE Deutsch EN English

Aktuality

Krásnolipští hasiči hodnotili i plánovali

V sobotu 16. ledna 2016 se konala v Křinickém pivovaru výroční valná hromada SDH Krásná Lípa. V souhrnné zprávě o činnosti zrekapituloval loňský rok starosta SDH Krásná Lípa Jiří Suda. Výbor SDH se sešel na svých jednáních celkem 10x a jednou se sešli členové SDH na členské valné hromadě. Ke konci ledna 2015 se zástupci Sboru zúčastnili výroční valné hromady u přátel v Obercunnersdorfu.
V loňském roce naši hasiči mj. na vyžádání provedli požární dohled ve firmě HAAS+SOHN RUKOV s.r.o. v Jiřetíně pod Jedlovou, v polovině května uspořádali hasičskou zábavu a zúčastnili se na 150. výročí založení hasičského Sboru v Roudnici nad Labem...

Dále pořádali akce, např. den dětí pro mateřské školky. Poskytli pomoc při zajišťování a pořádání akcí, a to stavění máje a pálení čarodějnice, hlídání stánků, zabezpečení cyklistického závodu „Tour de Feminin“, účast na Rallye Sachsen Classic, srazu motorek „ Böhmerland “ nebo při zalévání městské zeleně.
V srpnu provedli hasiči požárního dohled na II. výročí slavností Křinického pivovaru a podíleli se opět na „Dnech Českého Švýcarska“ spojených s tradičním koncertem.
Hasiči také pomohli na jaře turistům z KČT Krásná Lípa při čištění pramenů Křinice.
V říjnu pak ve spolupráci s OSH ČMS Děčín hasiči pořádali pro mladé hasiče okresní kolo v závodu požárnické všestrannosti. Sbor rovněž pracuje s mladými hasiči, a to s dorostem. Sbor má v současné době 4 členy MH ve věku od 6 do 18-ti let. Koncem ledna bude uspořádán nábor nových členů. Současný stav členské základny SDH Krásná Lípa je 29 členů, čili 23 členů a 6 členek.
Zprávu velitele Výjezdové jednotky přednesl v zastoupení Václav Danita. V loňském roce se podíleli členové jednotky sboru celkem na 28 výjezdech, je to o 10 výjezdů více než v předešlém roce. Jednotka je dvanáctičlenná, letos dojde k obměně dvou členů.
V diskusi vystoupili se zdravicí zástupci hasičů z partnerského Obercunnensdorfu, starostka okrsku Rumburk - Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska paní Kocůrková a starosta města Krásná Lípa Jan Kolář.
Aktuální informace o dění a aktivitách hasičů můžete sledovat na: https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa a http://hasicikl.webnode.cz/vyjezdy/a2015/.


Město Krásná Lípa děkuje Sboru dobrovolných hasičů Krásná Lípa za spolupráci a obětavou činnost ve prospěch všech!

(J. Kolář)


18.1.2016


Kamera

Krásná Lípa - aktuální pohled na Křinické náměstí

Aktuální počasí

Oblačno

Teplota: 18,3°C
Zdánlivá teplota: 18,8°C
Vítr: 7,9 km/h
Nárazy: 20,5 km/h
Směr větru: ZJZ
Srážky: 1,2 mm/d
Vlhkost: 84%
Tlak: 1008 hPa

Akce ve městě

Program kina

Odstávky elektřiny

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

Rizika a nebezpečí

Jsme na Facebooku

logo Facebooku

Mobilní aplikace Česká obec

Krásná Lípa - mobilní aplikace Česká obec

Mapa Krásné Lípy

Krásná Lípa - mapa

Mapa Děčínska

Katalog sociálních služeb

Komunitní plánování na Šluknovsku - Katalog poskytovatelů sociálních služeb

Odkazy