CS Čeština DE Deutsch EN English

Aktuality

Pohádkový les, dechovky i staročeský jarmark se v Krásné Lípě sešly ve stejný den

V jeden jediný den se letos v Krásné Lípě konaly hned tři akce současně. Pohádkový les, který díky neutuchající energii pořadatelů, obětavosti, ochoty a snahy celé řady dobrovolníků, ať už na pohádkových stanovištích nebo při technické podpoře a sponzorům již celou řadu let patří k nejvyhledávanějším akcím ve městě. Nasvědčují tomu i statistiky zveřejněné na stránkách krásnolipských turistů (www.kctkrasnalipa.cz), kde kromě čísel najdete i několik dalších informací, články popisující akci očima pohádkových bytostí a celou řadu fotografií. Vrcholem Pohádkového lesa, pro mnohé i celého dne, bylo vyhlášení soutěže o nejlepší pohádkové stanoviště. Účastníci 7 km trasy, kteří prošli všechna stanoviště, volili v cíli 3 nejlepší. Kromě příležitosti prohlédnout si všechny pohádkové bytosti, bylo náměstí asi jediným místem, kde bylo možné je vidět všechny pohromadě.

Atmosféru volného dne nesoucí se v duchu pohádkového lesa a probíhajícího staročeského jarmarku na náměstí odpoledne doplnil koncert dechových orchestrů, které zde vystoupily v rámci Mezinárodního hudebního festivalu Česká Kamenice. Představil se Dechový orchestr ZUŠ Chlumec nad Cidlinou spolu s mažoretkami Mini Střípky Olešnice a po něm zahrál polský Orkiestra Deta Zakladów Górniczych „Rudna“.

Vystoupení dechových orchestrů předcházelo vyhlášení výsledků tradiční soutěže O bábovku jarmarku, do které se letos přihlásilo 19 soutěžících. Bábovky byly vystaveny a jejich vzhled mohl ohodnotit každý, kdo se u stánku zastavil. Bábovka s nevyšším počtem bodů získala cenu veřejnosti. O vítězi a titulu Bábovka jarmarku rozhodovala porota, která kromě vzhledu hodnotila i jak vypadá po řezu a hlavně jak chutná.

Významným momentem dění na náměstí byl křest knihy Bojiště severních Čech spisovatele Václava Junka, autora biografických knih o jedinečných osobnostech, ale také knih s historickou tématikou zabývajících se středoevropským prostorem a slavnou minulostí českého národa a našich význačných panovníků. Po křtu a setkání se spisovatelem následovalo autorské čtení z jeho nové knihy v Domě Českého Švýcarska.

V průběhu dne navíc na náměstí vystupovali rytíři a kouzelník, pro děti byly připraveny výtvarné dílny a řada dalších atrakcí. Moderátorského mikrofonu se společně ujali Mgr. Karel Jarolímek, Miroslav Vais a Martina Kolářová.

Další fotografie k článku ZDE:

Vítězné bábovky v soutěži O bábovku jarmarku:


27.6.2018


Kamera

Krásná Lípa - aktuální pohled na Křinické náměstí

Aktuální počasí

Mlžný opar

Teplota: 15,1°C
Zdánlivá teplota: 14,9°C
Vítr: 7,2 km/h
Nárazy: 7,2 km/h
Směr větru: V
Srážky: 0 mm/d
Vlhkost: 91%
Tlak: 1021,4 hPa

Akce ve městě

Program kina

Odstávky elektřiny

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

Rizika a nebezpečí

Jsme na Facebooku

logo Facebooku

Mobilní aplikace Česká obec

Krásná Lípa - mobilní aplikace Česká obec

Mapa Krásné Lípy

Krásná Lípa - mapa

Mapa Děčínska

Katalog sociálních služeb

Komunitní plánování na Šluknovsku - Katalog poskytovatelů sociálních služeb

Odkazy