CS Čeština DE Deutsch EN English

Aktuality

Koncert Českého filharmonického kvarteta

Ceske-filharmonicke-kvarteto-plakat.jpgV rámci Kulturního léta v Krásné Lípě 2020 se nám v sobotu 22. srpna v kostele svaté Máří Magdalény představí České filharmonické kvarteto. Jejich koncert začíná v 18:00 a vstupné je dobrovolné.

České filharmonické kvarteto vzniklo v roce 2000 z iniciativy členů České filharmonie. Kvarteto vystupuje ve složení Olga Šroubková 1. housle, Viktor Mazáček 2. housle, Jiří Poslední viola a Jakub Dvořák violoncello. Výborné individuální dispozice všech hráčů a jejich dlouholeté zkušenosti v komorní hře jsou velkým vkladem pro prvotřídní interpretaci skladeb. Zvuk kvarteta, který je typický pro českou kvartetní školu, je vysoce ceněn odbornou kritikou. ČFK účinkuje pravidelně v komorních cyklech České filharmonie, na festivalech a v koncertních řadách Kruhů přátel hudby po celé České republice a v zahraničí (Velká Británie, Lucembursko, Německo, Japonsko, Izrael, Čína, Slovensko). Kvarteto se také podílelo na japonském projektu Terapie Mozartem, v rámci kterého nahrálo řadu Mozartových komorních skladeb. Pro významný japonský label Octavia Records soubor také natočil Mozartovy „Haydnovské“ a „Pruské“ kvartety. Na podzim roku 2017 kvarteto vydalo pod nakladatelstvím Arco Diva CD se skladbami Leoše Janáčka „Po zarostlém chodníčku“ a „V mlhách“, tedy s úpravami těchto klavírních cyklů pro smyčcové kvarteto. V sezóně 2019 natočilo na CD první čtyři kvartety skladatele Jaroslava Krčka. V září tohoto roku připravuje své další koncertní turné po Japonsku a zájezd do Itálie. 

„Kdokoli slyšel České filharmonické kvarteto hrát, poznal kvalitu a harmoničnost jeho zvuku. V tomto předním smyčcovém souboru znějí čtyři nástroje jako jeden.“

The Prague Post

„Každý člen kvarteta má kvality sólisty, které uplatňuje ve prospěch celku a dosažení jednotného zvuku.“

Yukiko Hagiya, Octavia Records, Japonsko


15.7.2020


Kamera

Krásná Lípa - aktuální pohled na Křinické náměstí

Aktuální počasí

Slabá dešťová přeháňka

Teplota: 2,5°C
Zdánlivá teplota: -0,1°C
Vítr: 1,8 km/h
Nárazy: 3,2 km/h
Směr větru: V
Srážky: 0,4 mm/h
Vlhkost: 93%
Tlak: 1003,8 hPa

Akce ve městě

Program kina

Odstávky elektřiny

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

Rizika a nebezpečí

Jsme na Facebooku

logo Facebooku

Mobilní aplikace Česká obec

Krásná Lípa - mobilní aplikace Česká obec

Mapa Krásné Lípy

Krásná Lípa - mapa

Mapa Děčínska

Katalog sociálních služeb

Komunitní plánování na Šluknovsku - Katalog poskytovatelů sociálních služeb

Mobilní aplikace Artur

Odkazy