CS Čeština DE Deutsch EN English

Aktuality

Pozvánka na turistické zavzpomínání

kaplicka-sv-Antonina-Paduanskeho.jpgUplynulé dva roky nebyly pro nikoho z nás jednoduché. Pandemie koronaviru nám připravila nečekané problémy a nebylo jednoduché se s nimi vypořádat. Byl, je a určitě to bude ještě boj, ale v tuto chvíli je snad už vidět malinké světlo na konci tunelu. Nicméně někteří naši přátelé a kamarádi svůj boj s covidem prohráli. V důsledku přísných epidemiologických opatření jsme neměli dostatek možností se s nimi důstojně rozloučit. Učiníme tak s odstupem času.

V loňském roce proběhlo vysvěcení nově postavené repliky kapličky sv. Antonína Paduánského nad údolím Vlčího potoka pod Vlčí Horou na Děčínsku. Právě na tomto místě se v úterý 28. září 2021 od 10:30 uskuteční vzpomínkové setkání věnované především památce kamarádů a kamarádek, kteří nás v uplynulých dvou letech opustili.

Antonín Paduánský je patronem poutníků, tedy z dnešního pohledu také turistů. Není proto divu, že o obnovu kapličky zasvěcené tomuto světci se postarali právě členové Klubu českých turistů, konkrétně z krásnolipkého odboru (tomu bude letos 40 let). V letošním roce krásnolipští osadili schodiště a dokončí terénní úpravy včetně instalace zábradlí, informační tabule jakož i lavičky, což bude určitě další důvod k návštěvě tohoto kouzelného místa.

Setkání proběhne pod patronací Oblasti KČT Ústí nad Labem a zváni jsou členové KČT i ostatní zájemci z řad široké veřejnosti. O vlastní organizaci se postará KČT Krásná Lípa. U kapličky proběhne krátké zamyšlení a poté se vydáme na vzpomínkovou trasu (a věříme, že právě takto by se s námi naši kamarádi chtěli naposledy rozloučit) zakončenou společným posezením.

Pietní trasa: kaplička sv. Antonína Paduánského – Brtníky – Křížová cesta Brtníky – Rozhledna Vlčí hora – Vlčí Hora – společné posezení v čajovně Nobilis Tilia (odtud bus směr Krásná Lípa).

Zavzpomínejme nejenom na ty, kteří organizované turistice zasvětili velký kus života, ale i na naše další přátele a kamarády, kteří již bohužel nejsou mezi námi.

Za KČT Jan Douda


14.9.2021


Kamera

Krásná Lípa - aktuální pohled na Křinické náměstí

Aktuální počasí

Oblačno

Teplota: 19,7°C
Zdánlivá teplota: 20,8°C
Vítr: 2,5 km/h
Nárazy: 8,6 km/h
Směr větru: Z
Srážky: 4,6 mm/d
Vlhkost: 76%
Tlak: 1011,1 hPa
UV Index: 8

Akce ve městě

Program kina

Odstávky elektřiny

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

Rizika a nebezpečí

Jsme na Facebooku

logo Facebooku

Mobilní aplikace Česká obec

Krásná Lípa - mobilní aplikace Česká obec

Mapa Krásné Lípy

Krásná Lípa - mapa

Mapa Děčínska

Katalog sociálních služeb

Komunitní plánování na Šluknovsku - Katalog poskytovatelů sociálních služeb

Odkazy