CS Čeština DE Deutsch EN English

Akce ve městě

Začátek akce: 12.9.2024 18:00

Don Quijote de la mAncha

Don-Quijote-de-la-mAncha-120924-plakat.jpgDivadlo Klauniky Brno uvede v Krásné Lípě představení Don Quijote de la mAncha – svérázné zpracování osudů Dona Quijota a věrného služebníka Sancho Panzy, kterému nechybí humor, nadsázka, fantazie ani mystifikace. Jde o „didaktickou klaunikyádu“, která vznikla v režii Boleslava Polívky na motivy románu Miguela Cervantese Saavedry uchopenou dle vzoru našeho velkého pedagoga Jana Ámose Komenského.

Na divadelní představení v hlavní roli s předním světovým chůdohercem Lenoirem Montainem můžete přijít ve čtvrtek 12. září 2024 do kulturního domu. Začíná v 18:00 a vstupné je 100 Kč.

S vědomím toho, že společnost je poznamenaná dekadencí a nedostatkem ideálů a opravdových vzorů, předstupují před diváky v kostýmech Dona Quijota a Sancho Panzy 2,38 m vysoký profesor španělského jazyka a literatury a 120kg Ancha pracující jako vychovatelka na kominickém internátě ve Šlapanicích. Se skupinou španělštinářů se ujímají nelehkého úkolu – co nejlépe ztvárnit příběh důmyslného rytíře Dona Quijota.

Příběhem Dona Quijota však neustále prostupují také osudy profesora a vychovatelky. Střetáváním těchto dvou rovin vzniká řada humorných situací, jež jsou odrazovým můstkem pro vytváření nového vztahu mezi profesorem, vychovatelkou Anchou a dalšími postavami děje. Jakoby celá inscenace vznikala momentálně před zraky a za aktivní spolupráce diváků.

Dnes již legendární představení slaví 36 let od prvního uvedení, na kontě má přes pět tisíc repríz a hlavní představitel se stal držitelem českého rekordu v počtu představení odehraných na chůdách.

Kamera

Krásná Lípa - aktuální pohled na Křinické náměstí

Aktuální počasí

Skoro jasno

Teplota: 15,5°C
Zdánlivá teplota: 16,8°C
Vítr: bezvětří
Nárazy: 6,5 km/h
Směr větru: -
Srážky: 0 mm/d
Vlhkost: 90%
Tlak: 1021,5 hPa

Akce ve městě

Program kina

Odstávky elektřiny

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

Rizika a nebezpečí

Jsme na Facebooku

logo Facebooku

Mobilní aplikace Česká obec

Krásná Lípa - mobilní aplikace Česká obec

Mapa Krásné Lípy

Krásná Lípa - mapa

Mapa Děčínska

Katalog sociálních služeb

Komunitní plánování na Šluknovsku - Katalog poskytovatelů sociálních služeb

Odkazy